Legadvies

Voor het leggen van de verschillende systemen hebben wij onderstaand legadvies.

1. bestaand balkon- of dakterras met bitumen dakbedekking

Begin met een legplan uit te zetten, zodat u aan alle kanten van het terras goed uit zult komen.

Bepaal het midden en plaats de eerste tegeldragers op de gewenste hoogte. Gebruik onder iedere tegeldrager een bitumenstempel. Hiermee voorkomt u dat de voet van de tegeldrager door de bestaande dakbedekking kan drukken.

Met een waterpas kunt u zien of de eerste vier tegeldragers gelijk liggen ten opzichte van elkaar. Plaats op iedere tegeldrager een rubber zegel (tegen eventuele resonantie). Leg vervolgens de keramische tegel op de tegeldragers.

Indien er tegels op maat moet worden gemaakt, gebruik dan een slijptol of waterzaag.

2. bestaand balkon- of dakterras met betontegels

Als de constructie en de afstap het toelaat, kunt u besluiten om de bestaande betontegels te laten liggen. Zorg eerst dat deze tegels redelijk vlak liggen en begin een legplan uit te zetten, zodat u aan alle kanten van het terras goed uit zult komen.
Bepaal het midden en plaats de eerste tegeldragers op de gewenste hoogte. Met een waterpas kunt u zien of de eerste vier tegeldragers gelijk liggen ten opzichte van elkaar. Leg vervolgens de keramische tegel op de tegeldragers. Indien er tegels op maat moet worden gemaakt, gebruik dan een slijptol of waterzaag.

3. bestaand tuinterras met (beton)tegels

Heeft u al jaren een bestaand terras wat u wilt vernieuwen? Natuursteen of betontegels die in het zand liggen? Laat deze dan gerust liggen. Deze tegels zijn al jaren ingeklonken en vormen een prima basis om de nieuwe 2 cm keramische tegels op verstelbare tegeldragers te leggen. Bijkomend voordeel is dat bij overvloedige regenval (eerder regel, dan uitzondering tegenwoordig), uw terras niet meer blank komt te staan.

Leg over de bestaande tegels een worteldoek en plaats hierop de tegelsdragers en 2 cm tegels. Het is raadzaam om de randtegels met een montagekit vast te zetten aan de tegeldragers. Met een betonnen kantband kunt u de zijkant van het nieuwe terras mooi afwerken.

terrasenbalkontegels.nl zijn:

teb-decals-02

Verdronkenoord 4
1811 BE Alkmaar
Nederland
WhatsApp +31 6 37 15 02 05
 
K.V.K: 62211676
B.T.W: NL002065487B61
Bank: NL69KNAB0720956013
Bic: KNABNL2H
Verified by MonsterInsights